Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2017 17:26 - Какво ни пречи по пътя към финансовата свобода?
Автор: luckyraya Категория: Бизнес   
Прочетен: 603 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Пътят към Финансовата Свобода не е лесен и не е кратък, но никога не е късно да тръгнете по него. И за да го направите по-приятен още в първите стъпки трябва да се откажете от три много важни навика в живота си.

Враг номер едно е Безотговорността към парите и финансовото ви бъдеще. - Всяка безотговорна постъпка във финансов план може да забави прогреса ви и дори да го спре. Необмисленото харчене на пари е безотговорност. Постарайте се да бъдете отговорен, както към всеки изкаран лев, така и към всеки похарчен. Научете се да контролирате личния си бюджет. Разходите ви не бива да надхвърлят приходите, дори е препоръчително да са минимум с 10% по-малко. Бъдете внимателни какви кредити взимате. Оценявайте рисковете. Пазете се от прибързани решения. Инвестирайте в себе си! Научете се да продавате себе си по възможно най-добрия начин. Бъдете отговорни!  

Враг номер две е постоянното мрънкане и оплакване - Спрете да се оплаквате! Всеки има свой уникален път. Оплакването за това колко е трънлив вашият път към финансовата свобода няма да ви доведе до нея. Оплакването е характерно за слабите хора. Ако не спрете незабавно да се оплаквате и да обвинявате другите за неуспехите си, никога няма да постигнете желания успех. Когато на пътя ви има препятствие, когато мислите, че цялата вселена и всички хора около вас правят всичко възможно, за да спрат развитието ви или да ви отдалечат от целите ви, просто приемете всичко това като предизвикателство. Предизвикайте се! Не губете време в оплакване и обвинения. Няма вълшебни думи, които да ви изстрелят там където искате да бъдете. Просто действайте! Колкото по-бързо спрете да се оплаквате, толкова по-бързо ще намерите начин да се справите с препятствията.

И враг номер три е постоянното оправдаване - Не се оправдавайте! – Има два вида хора, едните постоянно се оправдават, а другите постоянно действат и успяват. Вземете решение дали ще бъдете от тези, които се оправдават или от тези, които действат и успяват. Същото е като с оплакването. Оправданията за това как нещо не може да се случи тотално ще ви спре по пътя към финансовата независимост. Оправдаването, че нямате време, нямате ресурс, нямате възможности, нямате знания, нямате подкрепа е фатално за реализацията на целта ви.

Когато успеете да се справите с тези три врагове - безотговорността, оплакването и оправдаването, бъдете сигурни, че ще сте постигнали финансовата свобода, за която всички си мечтаем.  

Предлагам ви едно просто упражнение, което ще ви помогне по-лесно да усетите какво ви причиняват трите врагове. Нарисувайте своята цел на едно квадратно листче. Всеки път, когато проявите безотговорност към парите си, оплаквате се или се оправдавате по отношение на целите си, късайте по едно малко парче от листчето и го изхвърляйте в боклука. Не позволявайте листчето да стане твърде малко.

Вярвам, че можете да постигнете всичко, в което искрено вярвате. Важното е  да вярвате в себе си и да действате  отговорно, без да се оплаквате и оправдавате!!!




Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: luckyraya
Категория: Новини
Прочетен: 215974
Постинги: 342
Коментари: 15
Гласове: 148
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930