Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2021 10:21 - С емпатия можем да постигнем по-добри резултати
Автор: luckyraya Категория: Бизнес   
Прочетен: 249 Коментари: 0 Гласове:
2



Съпричастност това е възможността да видим света през очите на другите, да чуем през ушите на другите и да чувстваме през сърцето на другия. Това е човешка емоция, която отличава машините от хората. Съпричастието е в основата на емоционалната интелигентност. Емоционално интелигентния човек може да се постави в положението на друг индивид, използвайки познания за личните емоции, които биха били изпитани в дадена ситуация.

Разликата между емпатия и симпатия

Симпатията може да бъде изразена под формата на чувства за съпричастност към ситуацията на друг индивид. Емпатията е представата какво би било усещането, ако се поставим в обувките на друг индивид. За да се свързваме успешно  с другите е важно да опознаваме емоциите им.

Четирите черти на емпатията са:

  •   възможността да видим света по начин, по който го виждат други;
  •   възможността да не съдим, докато виждаме света през друга перспектива;
  •   разпознаване на емоциите на другите и свързването им с познати усещания;
  •   комуникация с разбиране за тези емоции.

Емпатия за екипи

Работата в екип и уменията за съпричастност вървят ръка за ръка при изграждане на отлична работна връзка с колеги. Разбирането за това как членовете на екипа се чувстват, води до по-добра подкрепа и развитие. Възможността за емоционална съпоставка с колегите позволява да се комуникира по-добре с тях.

Емпатия към клиенти

Емпатията позволява изграждането на връзка с клиентите и предоставянето на най-добрия за тях продукт. Уменията за комуникация позволяват по-доброто изразяване на съпричастност чрез тона, жестовете и мимиките.

Емпатия за ръководители

Едни от най-добрите ръководители са тези, които си припомнят какво е да работиш на по-ниска позиция и изразяването на съпричастност към служителите, които управляват. Съпричастните лидери могат да създадат по-силни връзки с екипа си.

Рая Аейша от AstroPsyMag

 




Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: luckyraya
Категория: Новини
Прочетен: 207567
Постинги: 336
Коментари: 15
Гласове: 148
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031