Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2023 15:43 - Плутон във Водолей – Преходът
Автор: luckyraya Категория: Новини   
Прочетен: 784 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
След около 15 години в Козирог, постепенният преход на Плутон във Водолей започва през 2023 г. и  ще се извърши в три стъпки. През 2023 г. Плутон първо ще премине във Водолей за около три месеца, а след това ще се върне в Козирог за малко повече от седем месеца. През 2024 г. ще остане във Водолей повече от седем месеца, преди да се върне в Козирог за два месеца и половина през есента, откъдето окончателно ще започне транзита си през Водолей на 19-ти ноември 2024 година.

Когато транзитните на външните планети Уран, Нептун и Плутон за първи път навлизат в нов знак на зодиака, често има поразителни исторически събития, свързани с тази енергия. Например: случаите на сексуално насилие в католическата църква, които стават все по-публични от средата на 90-те години, когато Плутон влиза в Стрелец или голямото земетресение във Фукушима, което се случи по същото време, когато Уран преминава в Овен.

Особено с Плутон, който също означава несъзнателни течения, нужди и табута, често можем да оценим само в ретроспекция какво наистина се е променило по време на преминаването му през знака. Така, в ретроспекция, можем да видим, че Плутон в Стрелец има много общо със сексуалното насилие (Плутон) в църковните институции (Стрелец), но също така и с разцвета (Плутон) на глобализацията (Стрелец), който претърпя рязък спад с банкрутът на Леман, почти едновременно с преминаването на Плутон в Козирог през 2008 година. С преминаването на Плутон през Козирог видяхме много йерархични институции и установени структури да се сблъскват с проблеми, но не бих се осмелила да направя окончателна оценка на влиянието на Плутон, докато беше в Козирог в този момент от време. Вероятно това ще стане много по-ясно след окончателното преминаване на Плутон във Водолей в края на 2024 година.

Точните дати на прехода

image      Плутон в Козирог до 23.03.2023 г

image      Плутон във Водолей: 23.03.2023 г. до 11.06.2023 г.

image      Плутон обратно в Козирог: 11.06.2023 г. до 21.01.2024 г.

image      Плутон отново във Водолей: 21.01.2024 г. до 02.09.2024 г.

image      Плутон отново в Козирог: 02.09.2024 г. до 19.11.2024 г.

image      Плутон най-накрая във Водолей: 19.11.2024 г.

След окончателното си влизане във Водолей, Плутон остава в този знак около 20 години, преди да се премести в знака Риби през 2044 година. Поради силно елиптичната си орбита, Плутон се забавя във всеки знак от Стрелец насам. Докато в Скорпион остана само 11 години, преминаването му през знака Стрелец продължи 13 години, а през Козирог около 15 години. Най-бавно се движи през знаците Овен, Телец и Близнаци, оставайки около 30 години във всеки.

Плутон е открит през 1930 г., когато е бил  на 18° в Рак. Това означава, че никой жив човек днес не е преживял Плутон в зодиакалните знаци от Водолей до Близнаци. Това е важно, тъй като в мунданната астрология приемаме, че нови небесни тела се откриват, когато човечеството е преминало определен праг на съзнание. Плутоновата енергия попадна във фокуса на колективното внимание през 1930 г. Вярно е, че тя (плутоничната енергия) често се свързва с възхода на националсоциалистите и с ядреното делене (плутоний) и се тълкува предимно негативно. Смятам, че това е твърде повърхностно. Плутон е свързан главно с идеи, с образи, преплитания и табута. Колкото по-несъзнателен е човек, толкова по-опасен е животът му и толкова по-опасен е понякога за другите. За човечеството откриването на Плутон е свързано предимно с изследването на несъзнаваното.

Където и да транзитира Плутон в индивидуалния хороскоп, ние трябва да се справяме с дисоциирани части на личността, със сенчести проекции и с цялата грозота в себе си. Само там, където изобщо не можем да понесем това, се нуждаем от психологическите механизми на дисоциация и проекция на врага. И на този фон можем да си обясним и феноменът на тоталитарните идеологии. Също така манията за преследване, конспирациите и общото недоверие към другите хора често имат много повече общо с индивидуалните страхове, претърпените унижения и обиди, отколкото с външните врагове. Чувствата за сила и безсилие също са област на Плутон. Там, където се чувстваме особено безсилни, ние търсим конспирации, защото по този начин можем да възстановим усещането си за собствената ни сила и значимост.

Първи опит за тълкуване

Изглежда има много очаквания, свързани с Плутон във Водолей. Докато някои очакват окончателния упадък и унищожаването на нашата култура, други са пълни с надежда с оглед на предполагаемо изгряващата епоха на Водолея, в която всичко ще бъде изцяло в хармония и любов.

Във връзка с Плутон във Водолей, астролозите също много бързо се позовават на Френската революция, която се е състояла по време на последния престой на Плутон във Водолей. Френската революция обаче се е състояла около 12 години след като Плутон за първи път влиза във Водолей. И също така е малко странно, че астролозите изглежда имат негативни пристрастия. Пристрастност е терминът, използван в науката за описване на систематична грешка. Когато астролозите тълкуват съзвездия в мунданната астрология, първото нещо, което правят, е да проверят ефемеридите, когато това съзвездие се е появило преди. В това няма нищо лошо, защото хората го правят от поне 4000 години, доколкото знаем. Въпреки това повечето светски астролози изглежда търсят само войни, въстания, революции, епидемии и природни бедствия, когато става дума за събития от миналото. Едва ли някой си задава въпроса какъв е положителният резултат от историческата констелация и какъв може да е потенциалът. Последното всъщност е по-интересният въпрос, когато го зададем като астролози. В противен случай рискуваме винаги да проектираме в бъдещето само собствените си прогнози, желания, страхове и тревоги.

Водолеят има отношение към темата за промяната. Докато Козирогът е за фиксирани структури, закони и правила, Водолей е за нарушаване на правилата, балансиране на различията, справедливост и свобода. Когато разгледаме последиците от последния транзит на Плутон през Водолей (1778 до 1798), например, той слага край на обществото, основано на имотите, ясно разделение на църквата и държавата, човешките и гражданските права бяха формулирани и се въвежда свободната търговията. За управляващите тогава това е било доста неудобно време. Идеята за свобода и равенство се разпространи по целия свят и накара някои кралства да предприемат още по-рестриктивни и брутални действия срещу собствените си поданици.

Според мен не е добре да правим грешката да отделяме отделни исторически събития и да ги разглеждаме като единственото проявление на определен астрологичен знак. Историята и самото човечество са много по-сложни. С навлизането на Плутон във Водолей няма веднага да избухне пълен хаос, нито вечен световен мир и чисто блаженство. Навлизането на Плутон във Водолей ще ни донесе нови идеи, нови теми и нови фокуси. Ще осъзнаем по-добре неравенството и несправедливостта. Нашият фокус ще бъде върху независимостта и свободата, еманципацията, обновяването, децентрализацията и работата в мрежа.

Ще поставим под въпрос много предишни ценности, включително форми на управление, йерархии в компаниите, предишни бюрократични процеси, международни договори, и структурата на самия свят. Под последното имам предвид виждането на физиката за природата на нещата. И да, ако дисбалансът е твърде голям на някои места, това също може да доведе до революции и въстания. Можем също така да приемем структурата на интернет и социалните медии за Водолей. Вярно е, че има и усилия за централизиране на данните или дори за поставяне под контрол на информацията в Интернет. Но!!!..., тъй като всичко може да стане видимо по всяко време, това обикновено не успява за много дълго. По този начин Плутон би могъл да революционизира и самия Интернет и да посочи особено грозните страни на тази нова технология и в най-добрия случай да помогне за преодоляването им.

В най-добрия случай самото човечество се превръща в кооперативна общност. Може би най-накрая ще проумеем, че войните не работят, че обменът, комуникацията и солидарността са по-добрите решения. Може би настоящите кризи (Корона, енергийна криза, инфлация, недостиг на работна ръка, климатична криза) са достатъчна причина да осъзнаем, че можем да постигнем повече с общи усилия. Ние знаем от психологията, че трансформацията и развитието могат да се случат само, когато погледнем честно на това, което се случва в момента. Докато се държим така, сякаш няма проблеми или се заблуждаваме, не може да се случи трансформация…..

Аспектите между Уран и Плутон

Преживяхме точен квадрат Уран-Плутон седем пъти в годините от 2012 до 2015 г. Това беше пробивната криза на цикъл, който започва през 1966/67 г. в зодиакалния знак Дева. С навлизането на Плутон във Водолей се сблъскваме с подобна енергия, защото Плутон във Водолей съдържа планетарната тема Уран-Плутон. Тригонът с Уран ще продължи почти шест години, започвайки от лятото на 2024 г., когато е на по-малко от 3° и действайки до лятото на 2029 година. От 2026 г. до 2028 г. тригонът става точен общо пет пъти. Тази хармонична връзка между Уран и Плутон, както и съвпада между Сатурн  и Нептун през 2025/26 г., ще оформи цялата останала част от десетилетието.  

Това е крайно експлозивна енергия. Обществото вече изобщо не иска да се придържа към статуквото. Да си припомним средата на 60-те години  и революционната енергия! Равенството на половете, екологичният възглед за света, свободното отношение към сексуалността, много широко разпространеното отхвърляне на войната и възраждането на духовността са някои от темите от онова време. В някои области беше постигнато много, а в други все още има още много да се направи. Нарастващият тригон носи творческо изразяване и конкретно приложение във външния свят.

Плутон във Водолей ни показва особено ясно къде има неравенство, несправедливост и липса на свобода. Освен това живеем в колективна плутокрация, където вече не политиката определя какво се случва, а много могъщи корпорации. Някои от тези дърпачи на струни на заден план дори не са известни на обществеността. С влизането на Плутон във Водолей нещата няма да се оправят автоматично, но фокусът на света ще се измести към тези проблеми. В края на трудния път е възможно светът да бъде много по-справедлив, по-равен и по-свободен.

Посветена съм на астрологични изследвания и връзката между психологически (интуитивни) и астрологични прозрения….

Всеки, който търси отговори и насоки може да ги открие с помощта на личните Астро анализи или Таро сеанси. Заявете на: … imageimage + 359 877 78 78 94

Работя за вас с любов и благодарност ….. ♥♥♥

Правя това, чрез писмени анализи или онлайн.

Рая от AstroTaroPsyMag

Мастер по: астрология, тарология, психология, метафизика, мистика, хюман дизайн анализи, аритмософия, окултна философия, емоционална интелигентност, техники за енергийна защита, психология на успеха и анализ на информацията съдържаща се в рождената ви дата…

image 

 




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: luckyraya
Категория: Новини
Прочетен: 207316
Постинги: 336
Коментари: 15
Гласове: 148
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031