Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.10.2019 16:36 - Вселенски ритми - за Слънчевия цикъл
Автор: luckyraya Категория: Бизнес   
Прочетен: 512 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Всички ние преживяваме различни, постъпателно редуващи се процеси, които имат цикличен характер. Дишането следва ритъм на вдишване и издишване. Ден и нощ е друг тип цикъл, седмичния цикъл (състоящ се от 7 дни), може да се добавят месечния, годишния… планетарния… И още цикълът на детството се превръща в цикъл на юношеството, както и целият живот на човека преминава през цикли на проявление. Нашите преживявания имат цикличен характер. Това ни насочва, че като част от еволюционния процес, в който сме потопени, би било смислено, както да започваме, така и да приключваме всеки един цикъл коректно, което би могло да улесни пътя ни по възходящата спирала… и изпълни с удовлетворение, усещане за успех, удивление и вътрешен мир.

Според грегорианския календар след два и половина месеца завършва 2019 г. и започва 2020г., което ние приемаме за цикъл. Земята, от своя страна е локализирана на определена позиция в Слънчевата система, от своя страна Слънчевата Система… заема конкретно място в Космоса, чийто ритмичните цикли в действителност непрекъснато въздействат върху човешкия живот.

Не е нужно да бъдем астрофизици, астрономи или астролози, за да схванем по-голямата картина, което би ни насочило да намерим уместни и практични отговори, които да ползваме… циклично.

За един Слънчев цикъл (при движението на Земята около Слънцето) ние приемаме, че Слънцето ни осветява 365 дни и при движението си активира различни житейски тематични преживявания, които се проявяват за всички. От тази планетарна перспектива реалният Слънчев цикъл завършва на 21/22-ри март (пролетното равноденствие), вместо календарно на 31-ви декември. Това ни дава възможността сега да завършим коректно стария цикъл, да запазим на съхранение наученото, да пуснем ненужните ограничения и да интегрираме мъдростта, за да влезем коректно и по-продуктивно в новия, където да разгърнем потенциала, който носим. По този начин ще се синхронизираме към природния Слънчев цикъл и този процес ще ни обнови и отвори съзнанието ни за новото и когато то дойде ще бъдем готови за него… Това е и целият смисъл – практически да въплътим основните принципи в танца на променящите се дуални цикли по естествен, осъзнат начин…

Рая от АстроПсиМаг консултиране  https://www.astropsymag.eu

 




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: luckyraya
Категория: Новини
Прочетен: 216980
Постинги: 343
Коментари: 15
Гласове: 148
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930